Οινοποιείο Αφοι Μαστροκώστα
Το Οινοποιείο Μαστροκώστα
λειτουργεί από το 1996.
Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση,
που δημιουργήθηκε με αγάπη, πολλή δουλειά και μεράκι.
Ας δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει η δουλειά στο Οινοποιείο, όπως μας την περιγράφουν
οι ιδιοκτήτες του.
" Η εποχή που ξεκινά η κυρίως δουλειά μας είναι το Σεπτέμβρη με τον τρύγο.
Τα σταφύλια έρχονται με φορτηγά κι αφού ζυγιστούν,
τα αδειάζουμε σε συγκεκριμένο χώρο, τον σταφυλοδόχο.
Από εκεί περνούν μέσα από ανοξείδωτο σύστημα -βίδες- στο πιεστήριο.
όπου με πίεση βγαίνει ο μούστος.
Ο μούστος πηγαίνει στις δεξαμενές οινοποίησης, ενώ ένα μέρος του
διοχετεύεται όπως είναι στην αγορά.
Στην περιοχή μας υπάρχουν διάφορες ποικιλίες για οινοποίηση.
Κυρίαρχη ποικιλία είναι το Σαββατιανό ( κουντούρα ),
αλλά χρησιμοποιούνται και άλλες αρωματικές ποικιλίες
για να βελτιωθεί η ποιότητα του κρασιού.
Οι ποικιλίες αυτές είναι :
ασύρτικο, μοσχάτο και μοσχοφύλλερο.
Στα κόκκινα κρασιά, οι ποικιλίες είναι:
το μερλό, το καπερνέ, το σιράχ και το μοσχάτο.
Στα κόκκινα κρασιά γίνεται μια ειδική επεξεργασία εκραγισμού του σταφυλιού,
στη συνέχεια το διοχετεύουμε στον οινοποιητή για 5 ημέρες
ώστε να μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε χρώμα και άρωμα.
Εκτός από την παραγωγή κρασιού, παράγουμε και πετιμέζι και σουτζούκια".
Συντακτική ομάδα: Μαριάντα, Εύη
Ευχαριστούμε πολύ τους αδελφούς Μαστροκώστα
και τους αφιερώνουμε το παρακάτω βιντεάκι...
Η Συντακτική Ομάδα: Μαριάντα, Εύη.
Ωραιο το βιντεακι τελειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυρια, ειναι τελειο μπραβο μου αρεσει πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100005233021234
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και την εξαιρετική δουλειά!
Κι εμείς ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία!
ΔιαγραφήΜεθυστικο βιντεο
ΑπάντησηΔιαγραφή